четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Маслени кроасани с извара




Ето една съвсем различна рецепта за кроасани. Без мая, без напластяване на маслото, без дълго месене. Ухаят неустоимо на масло и се топят в устата. Тестото може да се приготви дни предварително и да се съхранява в хладилник. Рецептата е от списание Genuss, което много харесвам. Не съм променяла нищо по нея и резултатът беше великолепен. Правих кроасаните с кварк, което е вид много фина извара, подобна на рикотата. Заслужава си да ги опитате!

Продукти за 12-16 кроасана:

250 г брашно
250 г меко масло
250 г кварк или рикота (фина извара)
1 ч.л. сол
разбито яйце за намазване





Приготвяне:

* Разбъркайте на крем маслото, кварка и солта. Добавете брашното и омесете тесто. В началото може да ви се стори, че е доста лепкаво, но не добавяйте повече брашно, освен леко да напудрите ръцете си. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.

* Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот с дебелина 2 см и го намажете с вода. Прегънете на две, леко разточете и отново намажете с вода. Охладете за още 20 минути. Цялата процедура повторете още два пъти.

* Загрейте фурната на 160*. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Нарежете го на триъгълници и завийте хлабаво на кифлички. Бройкато на кроасаните зависи от големината на триъгълниците. Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с разбито яйце. Изпечете ги до златисто за около 35 минути. Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар